• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Vlaanderen moet gronden afstaan voor Eurostadion: "Eerst wachten op vergunning"

  Komt dit stadion er of niet?

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Er is weer een nieuw element opgedoken in het complexe dossier rond het Eurostadion. Ook de Vlaamse regering zou twee lapjes grond moeten afstaan. Een verrassing want Ben Weyts, de bevoegde minister, zei onlangs nog dat Vlaanderen geen betrokken partij was.

  De gemeente Grimbergen besliste vorige week pas om een oude buurtweg die over Parking C loopt te schrappen. Nu blijkt ook de Vlaamse regering een toegeving te zullen moeten doen voor het stadion. Vlaanderen zou twee gronden moeten afstaan aan Ghelamco.

  Het gaat om een perceel dat grenst aan de Brusselse Ring dat nodig is voor de in- en uitritten van de parking. Een ander stukje grond is nodig voor een voetgangers- en fietsverbinding naar het stadion. Vlaanderen zou al hebben ingestemd.

  "Het wordt allemaal zo aangedikt", reageert Ben Weyts (N-VA). "Als alle procedures rond zijn, dan kunnen die lapjes grond eventueel worden verkocht. Daar is nog lang geen sprake van."

  "De discussie is nu of dat stadion en het bijhorende kantorencomplex op die locatie wel kunnen. Die procedures lopen allemaal nog. Als het stadion de nodige vergunningen krijgt, dan kan er over die overdracht worden gesproken."

  Is er nu wel of geen akkoord over de gronden?

  Volgens Weyts is er dus officieel nog geen akkoord over de overdracht van de twee gronden, maar uit een e-mail van het Agentschap Wegen en Verkeer aan Ghelamco, die dateert van 30 januari 2015, blijkt dat wel zo te zijn.

  "Met dit schrijven kunnen wij u bevestigen dat het Vlaams Gewest/Agentschap Wegen en Verkeer principieel bereid is om de percelen volledig of gedeeltelijk over te dragen. Ik bevestig u zulks op officiële wijze."