• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yves Defraigne stapt op bij basketbalclub Bergen

  Defraigne neemt alle verantwoordelijkheid voor het mindere seizoen op zich.

  Na het verlies van afgelopen zaterdag tegen Willebroek heeft Bergen-coach Yves Defraigne zijn ontslag aangeboden. Dat is aanvaard door het bestuur. Assistent-coach Frank De Meulemeester wordt tot het einde van het seizoen hoofdcoach.

  "Yves heeft de sportieve situatie van de club geanalyseerd en heeft daarna zijn ontslag aangeboden", zo klinkt het bij de club. "Hij neemt ook alle verantwoordelijkheid voor de aangetrokken spelers op zich. Dit ontslag wordt dan ook aanvaard door het bestuur."

  Defraigne speelde bij Bergen van 1994 tot 1999 en was er al eerder coach tussen 1999 en 2005. Nu was hij al coach vanaf 2012. Frank De Meulemeester wordt tot het einde van het seizoen zijn opvolger.

  Bergen beleeft een moeilijk seizoen in de Euromillions Basket League. Na 21 speeldagen is het pas achtste met 29 punten.