• home
 • video
 • pas verschenen

  L-B-L krijgt eerste editie voor vrouwen, berucht trio hellingen sneuvelt

  Wie volgt Poels op in Ans?

  Luik-Bastenaken-Luik krijgt een vrouwenwedstrijd. Daarmee volgt de organisatie het voorbeeld van die andere Waalse klassieker, de Waalse Pijl, die al twintig jaar een vrouwenkoers heeft. In het parcours van de mannelijke profs sneuvelen de Côte de Wanne, de Stockeu en de Haut Levée door wegenwerken.

  La Doyenne is al aan zijn 103e editie toe, maar er was nog geen wedstrijd voor de vrouwen. Nu krijgen de vrouwen op 23 april een parcours van 135,5 kilometer voorgeschoteld tussen Bastenaken en Luik.

  Gewijzigd parcours voor de mannen

  De mannen moeten, ook op 23 april, een parcours van 258 kilometer overbruggen. Door werken in Stavelot vallen de Côte de Wanne, de Stockeu en de Haute Levée weg. In plaats daarvan moeten de renners over de Côte de Pont, de Bellevaux en de la Ferme Libert.

  In de finale valt de Naniotstraat weg. De pittige helling, met kasseitjes, was vorig jaar een nieuwkomer in de finale van Luik-Bastenaken-Luik, maar wordt dit jaar al geschrapt. De Côte de Saint-Nicolas wordt daardoor weer de belangrijkste scherprechter in de finale.

  Wie het eerst in Ans aankomt, volgt Wout Poels op als winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.