• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Is er nog hoop voor Barça na de 4-0 nederlaag? Wij groeven in het verleden

  Ontbindt Neymar zijn duivels in de terugmatch?

  Barcelona verloor dinsdag van een verwoestend PSG met 4-0. Nooit slaagde een ploeg erin deze score in de terugmatch goed te maken. Comebacks van 4 doelpunten gebeurden wel al, maar dan bleek scoren op verplaatsing heel belangrijk. Weinig hoop voor Barça dus...

  Real maakt een 5-1 nederlaag goed

  1985/86 UEFA-cup, derde ronde

  • heen: Borussia Mönchengladbach - Real Madrid 5-1
  • terug: Real Madrid - Borussia Mönchengladbach 4-0

  Real Madrid kreeg in de heenwedstrijd een serieus pak slaag van Borussia Mönchengladbach: het werd 5-1 in het Bökelbergstadion. In de terugwedstrijd stond Real al na 17 minuten 2-0 voor dankzij Jorge Valdano. Laat in de wedstrijd maakte Santillana er nog twee, waardoor Real Madrid door ging. Leuk detail: de Koninklijke won later het toernooi. 

  Bekijk hier hoe Real Madrid de scheve situatie volledig rechtzette:

  Video player inladen ...

  Partizan zorgt voor een mirakel in Belgrado

  1984/85 UEFA Cup, tweede ronde

  • heen: QPR - Partizan 6-2
  • terug: Partizan - QPR 4-0

  QPR overklaste Partizan in de heenmatch op Arsenals Highbury, maar voelde zich te zegezeker in de terugmatch. Goals van Mance, Kalicanin, Jesic en Zivkovic zorgden voor een 4-0 eindstand. Een mirakel in Belgrado. "We werden echt vernederd die avond", weet QPR-middenvelder Gary Waddock nog. "We dachten dat we een te grote voorsprong hadden om nog weg te geven, maar zo zie je maar wat er kan gebeuren als je slecht aan een Europese match begint".

  Bekijk hier de opvallende 6-2 uit de heenmatch:

  Video player inladen ...

  Leixoes stunt bij Europese debuut

  1961/62 Europese Beker Winnaars, eerste ronde

  • heen: La Chaux-de-Fonds - Leixoes 6-2
  • terug: Leixoes - La Chaux-de-Fonds 5-0

  Het Europese debuut van het Portugese Leixoes begon slecht met een 6-2 verlies bij het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Goals van Osvaldo da Silva, Mario Ventura en Manual 'Olivierinha' Oliveira zorgden echter in eigen stadion voor een onverhoopte 5-0 overwinning. Zo is Leixoes de enige ploeg ooit die een achterstand van 4 doelpunten wegwerkte zonder het voordeel van de uitgoals nodig te hebben. 

  Arsenal kwam er in 2012 tegen AC Milan wel heel dicht bij...

  2011/12 UEFA Champions League, laatste 16

  • heen: AC Milan - Arsenal 4-0
  • terug: Arsenal - AC Milan 3-0

  In de heenwedstrijd werd Arsenal volledig van de mat gespeeld: Boateng, twee keer Robinho en Ibrahimovic zorgden voor een droge 4-0 in San Siro. Bij Arsenal geloofde niemand in een stunt, maar in de terugmatch stonden de mannen uit Londen bij de rust al 3-0 voor. Een 4de doelpunt kwam er niet meer, waardoor Barcelona het eerste team kan zijn dat een 4-0 achterstand ophaalt. Wij zijn alvast benieuwd.