• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp moet ex-voorzitter Wauters dan toch 5 miljoen terugbetalen

  Eddy Wauters was jarenlang hét gezicht van Antwerp FC.

  Eddy Wauters heeft zijn slag thuisgehaald voor de Rechtbank van Eerste Aanleg. In een zaak die al jaren aansleept, eist Wauters 5 miljoen euro terug die hij in de club heeft gepompt. Antwerp gaat in beroep tegen de uitspraak.

  Eddy Wauters was sinds 1969 voorzitter van Antwerp FC, maar in 2012 werd hij eerst buitenspel gezet en daarna afgezet.

  Een misnoegde Wauters eiste vervolgens (een deel van) het geld terug dat hij verspreid over al zijn jaren als voorzitter in de club investeerde.

  Het Arbitragehof van de KBVB gaf Wauters vorig jaar al gelijk: Antwerp moest zijn ex-voorzitter 5 miljoen terugbetalen. Patrick Decuyper, de nieuwe sterke man, parkeerde dat geld op een rekening, stapte tegelijkertijd ook naar de Rechtbank van Eerste Aanleg.

  Volgens Antwerp was er immers een akkoord tussen Wauters en de club om geen 5 maar 2,6 miljoen euro terug te betalen. De rechtbank verklaart de klacht van Antwerp nu ongegrond. De club gaat wel in beroep.