• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nog voor de start in Bessèges brak Veuchelen zijn sleutelbeen

  Een röntgenfoto van het gebroken sleutelbeen.

  Frederik Veuchelen wordt vrijdag geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. Onze 38-jarige landgenoot raakte voor de eerste etappe in Bessèges betrokken in een auto-ongeluk.

  Veuchelen, die al vier jaar voor Wanty-Groupe Gobert fietst, maakte in de Ster van Bessèges zijn seizoensdebuut. De oud-winnaar van Dwars door Vlaanderen (2006) raakte voor de start van de rit betrokken in een incident waarbij een auto de renner voor hem aanreed. Veuchelen kon de gevallen renner niet ontwijken en ging zelf tegen de grond.

  Niettemin reed Veuchelen de rit uit. Hij eindigde als 143e op meer dan 5 minuten van winnaar Arnaud Démare. Vandaag kwam aan het licht dat de Belg zijn sleutelbeen gebroken heeft en dat hij vrijdag in het AZ van Herentals op de operatietafel gelegd wordt. "Voor het eerst in mijn carrière", twittert Veuchelen. 

  Tweet van Veuchelen: