• home
 • video
 • pas verschenen

  "Jonge benen" heersen: Wellens en Vervaeke op 1 en 2 op Mallorca

  Wellens is de tweede Belgische winnaar van het seizoen na Boonen.

  Naast Quick-Step Floors is ook Lotto-Soudal uitstekend aan 2017 begonnen. André Greipel nam gisteren de eerste manche van de Challenge Mallorca voor zijn rekening, Tim Wellens bracht het tweede luik tot een goed einde. Louis Vervaeke maakte het feestje compleet met een tweede plaats.

  Regenweer op Mallorca en dan is Tim Wellens altijd in zijn nopjes. Coach Paul Van Den Bosch had zijn poulain vanochtend nog wat goeie raad meegegeven: "Vandaag telt maar 1 plaats", was zijn boodschap.

  Wellens gehoorzaamde en zette de tweede koers op Mallorca op zijn erelijst. In de finale had Lotto-Soudal meerdere pionnen in een omvangrijke kopgroep en Wellens benutte het numerieke overwicht. Ploegmaat Louis Vervaeke maakte het Lotto-feestje compleet.

  Trofeo Serra de Tramuntana (1.1)
  1.Tim Wellens154 km in 4u06'42"
  2.Louis Vervaekeop 24"
  3.Vicente Garcia (Spa)29"
  4.Teo Geoghegan (GBr)58"
  5.Andrey Amador (CRi)2'15"
  6.Emanuel Buchmann (Dui)2'32"
  7.David Belda (Spa)2'56"
  8.Tiesj Benoot3'43"
  9.Alejandro Valverde (Spa)z.t.
  10.Elmar Reinders (Ned)4'21"

  VIDEO: de aankomst van Tim Wellens op Mallorca

  Wellens: "Een zege van de ploeg"