• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys na Hoogerheide: "Misschien mist Van der Poel een beetje competitie"

  Mathieu van der Poel eindigde gisteren pas 24e.

  De verrassende overwinning van Lars van der Haar, de offday van Mathieu van der Poel en de afwezigheid van Wout van Aert: Sven Nys laat bij Sporza zijn licht schijnen over de drie gespreksonderwerpen na de Wereldbeker-cross in Hoogerheide. "Lars tot podiumkandidaat bombarderen is misschien te hoog gegrepen", zegt Nys over z'n poulain.

  Moeten we zondag op het WK rekening houden met Lars van der Haar?

  Lars van der Haar (Telenet-Fidea) lijkt net op tijd klaar voor het WK in Luxemburg. De Nederlander miste een groot deel van het seizoen door een spierscheuring, maar won afgelopen weekend twee crossen in eigen land.

  Sven Nys (ploegmanager Telenet-Fidea): "Ik heb de afgelopen maanden altijd gezegd dat dat heel moeilijk wordt, als je bekijkt van waar Lars komt. We zijn in Zolder aan een heel lang proces begonnen, maar het betert elke week."

  "Maar Lars nu tot een van de podiumkandidaten bombarderen, is misschien te hoog gegrepen. De zege in Hoogerheide hadden we pas in februari verwacht. Alles wat hij volgend weekend doet, is mooi meegenomen."

  Hoe verrassend is de offday van Mathieu van der Poel in Hoogerheide?

  Door de afwezigheid van Wout van Aert leek de cross in Hoogerheide vooraf uit te draaien op een onemanshow van Mathieu van der Poel, maar de Nederlandse WK-favoriet kwam amper in het stuk voor en eindigde pas op de 24e plaats. "Ik heb de voorbije week hard getraind", reageerde de Nederlandse kampioen.

  Sven Nys: "Ik denk dat het niet altijd te maken heeft met hard trainen. Er zijn nog renners die dat gedaan hebben."

  "Mathieu heeft de voorbije weken maar één keer gekoerst, het NK (Van der Poel reed ook in Otegem, red). Misschien mist hij een beetje competitie en komt het daardoor pas zondag echt goed tot zijn recht. We zullen het in het weekend zien."

  Wat moeten we denken van de knieblessure van Wout van Aert?

  Wout van Aert paste voor de WB-cross in Hoogerheide door een knieblessure. Zal hij zijn wereldtitel komende zondag in Luxemburg op volle sterkte kunnen verdedigen?

  Sven Nys: "Als het WK zondag (gisteren, red) gereden zou zijn, dan zou Wout de kniepijn verbeten hebben en zeker aan de start gestaan hebben. Maar nu wou hij geen risico's nemen en zet hij alles in op komende week."

  "Ik verwacht zondag een hele sterke Wout van Aert en voor België zou het heel goed zijn als we met de titel naar huis kunnen gaan. Maar ik heb Lars in mijn ploeg en ik ben dus ook supporter van hem. Als ploegmanager moet ik zorgen dat mijn renners het goed doen en Hoogerheide was alvast een goeie generale repetitie."