• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oris: "Voetballen in China? Om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld te verdienen"

  Kevin Oris (archieffoto) speelt al 5 seizoenen in het Verre Oosten.

  Carlos Tevez wordt in China de best betaalde speler ter wereld. "Voor grote namen gooien ze in China met geld", vertelt onze landgenoot Kevin Oris. "Maar je moet er ook nog kunnen aarden."

  Kevin Oris is de laatste jaren kind aan huis in de competities uit het Verre Oosten. "Ik ben er in 2012 terechtgekomen door een Europese makelaar, die me had zien spelen bij Antwerp", zegt Oris aan Radio 1.

  "Ik heb toen eerst 4 jaar in Zuid-Korea gespeeld, daarna 1 jaar in China. Dit seizoen ben ik verkast naar Japan."

  Oris geeft toe dat geld ook zijn drijfveer was om naar Zuid-Korea en co te trekken. "In China liggend de lonen iets hoger dan in de rest van Azië. Dat is natuurlijk een van de redenen waarom je daar wil spelen, om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld te verdienen. En zeker op mijn leeftijd (Oris is 33) is dat altijd mooi meegenomen."

  "Voor grote namen als Oscar en Tevez (foto) gooien ze echt met veel geld in China. Als een ploeg dergelijke spelers kan binnenhalen, stijgt het aanzien van die club veel."

  "Tot 10 jaar geleden was het niveau van de Chinese competitie heel laag, vergelijkbaar met de Belgische tweede of derde klasse. Maar door al die buitenlanders die daarheen trekken, is het niveau toch wel enorm gestegen."

  "Er staat een limiet op het aantal buitenlanders"

  Dreigt er dan een leegloop vanuit de Europese competities naar het Verre Oosten? "Er staat een limiet op het aantal buitenlanders. Elke club mag maximaal 5 buitenlanders hebben, onder wie 2 Aziaten."

  "Bovendien moet je ook nog kunnen aarden in China. Pelle trok na het EK naar China, maar schreeuwde al na 3 maanden dat hij terug wou naar zijn ex-club."

  VIDEO: Tevez is best betaalde voetballer met 38 miljoen per jaar

  Video player inladen ...