• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Betis: "Als Musonda niet speelt, is het logisch dat Chelsea hem terugroept"

  Charly Musonda Jr kan zich dit seizoen niet doorzetten bij Betis.

  Hoe lang speelt Charly Musonda Jr nog voor Betis? Betis lijkt er al van uit te gaan dat hij snel terugkeert naar Chelsea. "Als een speler van zijn niveau niet speelt, dan is het normaal dat Chelsea nadenkt om hem uit te lenen aan een andere club."

  Voor de tweede speeldag op een rij ontbrak Charly Musonda jr. in de wedstrijdkern bij Betis. De jonge Belg heeft last van een knieblessure en is deze week naar Londen afgereisd om zijn linkerknie te laten onderzoeken door de medische staf van Chelsea.

  Blijkbaar is dat vaste prik bij Chelsea. In oktober van dit jaar werd Musonda ook al in Londen onderzocht voor een knieblessure.

  "Chelsea heeft 46 spelers uitgeleend over de hele wereld en 6 daarvan hebben de stempel "Golden Boys" gekregen", legt technisch directeur Miguel Torrecilla uit. “In het geval van Musonda kan Chelsea altijd eisen dat de speler bij hen onderzocht wordt.Ze willen nagaan waarom Musonda opnieuw last heeft van zijn linkerknie."

  De blessure van Musonda kan ook financiële gevolgen hebben. "Als Musonda een bepaald aantal wedstrijden niet haalt, dan daalt zijn huurprijs. Het lijkt me ook logisch dat Chelsea hem in de winterstop terugroept als hij hier niet meer aan spelen toekomt. Als een speler van zijn niveau niet speelt, dan is het normaal dat zijn eigen club nadenkt om hem uit te lenen aan een andere club."

  Maar Torrecilla wil niet vooruitlopen op de zaken. "We gaan eerst afwachten of de pijn in zijn knie niet veroorzaakt wordt door een verkeerde beweging. Pas als we de medische oorzaak kennen, kunnen we de volgende stap zetten." Musonda, vorig seizoen een attractie bij Betis, kwam in de competitie nog maar één keer aan de aftrap dit seizoen.