• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Cats staan voor match van de waarheid: "We verdienen een EK-ticket"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische basketbalvrouwen kunnen zaterdag de poort naar het EK openbeuken. Met een overwinning tegen Wit-Rusland zou een EK-ticket de Belgian Cats niet meer mogen ontsnappen. "We moeten ons kwalificeren en tonen dat we een plaats verdienen tussen de beste landen van Europa."

  België speelt zaterdag in Namen gastheer voor Wit-Rusland in de voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar in Tsjechië. Met een overwinning zou België naar de eerste plaats kunnen wippen.

  Alleen een zware nederlaag (met meer dan 30 punten) volgende week woensdag in Polen zou de Belgische vrouwen dan nog van het EK kunnen houden, maar dat lijkt weinig waarschijnlijk. In februari werd Polen nog ingeblikt met 100-63.

  Wat verwacht bondscoach Philip Mestdagh van het duel met de Wit-Russen, die de eerste confrontatie met 76-71 wonnen?

  "Wit-Rusland heeft niet meer dezelfde kern van op de Spelen. Er zijn veel afwezigen en er is een andere coach, maar wij moeten ons concentreren op onze sterke punten", zegt Mestdagh.

  "We hebben in Wit-Rusland met vijf punten en zonder Ann Wauters verloren. Het is aan ons om dat voor eigen volk om te draaien." Voor de Belgian Cats zou het de eerste EK-deelname sinds 2007 zijn.

  "We hebben vertrouwen, maar we moeten de voeten op de grond houden"

  • Ann Wauters: "We zullen er alles aan doen om ons te kwalificeren. Dat is zeer belangrijk voor het Belgische basketbal. We voelen ons goed en deze groep heeft vertrouwen."
  • Marjorie Carpréaux: "Een plek op het EK zou een geweldige ervaring zijn. Met deze jonge en talentrijke groep zouden we ons moeten kwalificeren en zouden we moeten tonen dat we een plaats hebben tussen de beste Europese landen. Deze groep verdient dat. We hebben vertrouwen, maar we moeten de voeten op de grond houden."