• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Monsterlijke Angliru staat volgend jaar weer op het menu in Vuelta"

  De Angliru jaagt een pak renners de stuipen op het lijf.

  Spektakel verzekerd in de Vuelta 2017, want na 4 jaar afwezigheid maakt de Angliru zijn terugkeer. Een klim met stijgingspercentages (tot 23,5%) om van te duizelen. Onder meer Contador en Simoni mochten in het verleden al hun armen in de lucht gooien op de moordende Angliru.

  Met zijn steile pieken en vaak opvallende mistbanken heeft de Angliru het in korte tijd tot de lastigste wielerklim van Spanje geschopt. In 1999 maakte de weerzinwekkende klauterpartij pas zijn debuut in de Vuelta, wijlen "Chava" Jimenez was toen de triomfator.

  Spaanse media berichten nu dat "het monster uit Asturië" volgend jaar opnieuw het decor vormt voor een aankomst in de Vuelta.

  De laatste passage over de Angliru (12,5 km lang en 10,1% gemiddelde stijging) staat nog in het geheugen gegrift. Toen stelde veteraan Chris Horner in 2013 zijn eindzege veilig na een duel met Vincenzo Nibali, terwijl de Fransman Elissonde de etappe won.

  Op 12 januari onthult de Vuelta-organisatie het parcours van de Ronde van Spanje. Dit jaar ging Nairo Quintana met de hoofdtrofee naar huis.

  Retro Vuelta 2013: Elissonde en Horner verdelen koek op Angliru

  Retro Vuelta 2011: Cobo grijpt de macht op steile Angliru