• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Remacle: "Vertrek van Bico is een opluchting"

  Jordan Remacle zit nog met vraagtekens over zijn toekomst bij Antwerp.

  Onder John Bico was Jordan Remacle persona non grata geworden bij Antwerp FC. Nu Bico vertrokken is, spreekt Remacle. Al laat hij niet het achterste van zijn tong zien. "Er waren bijna niet anders dan interne discussies, maar die blijven ook intern."

  Tijdens zijn korte passage bij Antwerp deed Bico redelijk wat stof opwaaien, en dat bij een club die ondertussen wel tegen een stootje kan. De supporters keerden zich tegen hem en bij de spelers was het woord "angstcultuur" te horen. Tussen Jordan Remacle en Bico zat het helemaal fout. De zomeraankoop mocht sinds kort niet meer met de A-ploeg trainen.

  Dat Remacle het vertrek van Bico toejuicht is dan ook geen verrassing. "Zoals veel spelers, supporters en sponsors, denk ik dat het vertrek van Bico het beste is dat kon gebeuren voor de club", zegt Remacle aan Sporza.

  "Dit is een opluchting. Ik denk dat een verdere samenwerking niet meer mogelijk was. De groep heeft zich nooit kunnen aanpassen aan zijn methodes. Niet tijdens de training en niet in zijn manier van communiceren."

  "Ik ben al een tijdje profvoetballer en Bico had een totaal andere aanpak dan wat ik ooit eerder heb meegemaakt. Wat het probleem was met de spelers? Er waren bijna niet anders dan interne discussies, maar die blijven ook intern. Ik hoop met heel mijn hart dat Antwerp snel het hoofd recht, want deze club verdient beter."

  "Dacht dat mijn probleem opgelost zou zijn na vertrek Bico, maar blijkbaar niet"

  Naar zijn eigen toekomst bij het stamnummer 1 heeft Remacle het voorlopig vreemd genoeg nog het raden. Ondanks het vertrek van Bico traint hij nog niet mee met de A-ploeg.

  "Ik was verrast dat ik uit de groep werd gezet, omdat ik nooit de keuzes van meneer Bico in vraag heb gesteld. Zelfs niet als ik op de bank zat. Ik hoop nu snel een gesprek te hebben met de voorzitter, want ik was verwonderd, zelfs een beetje ontgoocheld, over wat hij gezegd heeft."

  "Ik dacht dat het probleem opgelost zou zijn met het vertrek van Bico, maar ik heb me blijkbaar vergist. Ik ga dus antwoorden zoeken op mijn vragen."