• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Messi loodst Argentinië voorbij Colombia, Brazilië blijft genadeloos

  Lionel Messi had een begenadigde dag tegen Colombia.

  Met een doelpunt en twee assists heeft Lionel Messi Argentinië aan broodnodige punten geholpen in de WK-voorronde. Ook Brazilië en Chili voegden drie punten toe aan hun totaal.

  Na twee nederlagen op een rij had Argentinië nood aan een positief resultaat om niet nog verder weg te zakken in de tussenstand. 

  Messi nam de handschoen op tegen Colombia en loodste Argentinië naar een 3-0-overwinning. Hij gaf het voorbeeld met een magistrale vrije trap en nam nadien nog twee assists voor zijn rekening. Pratto en Di Maria waren de afwerkers met dienst.

  Met de zege wipt Argentinië naar de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse tussenstand. Enkel de top vier krijgt een rechtstreeks ticket voor het WK in Rusland. De vijfde plek levert nog een extra intercontinentale kwalificatiewedstrijd op. 

  "Het is moeilijk om de match te analyseren als een team een speler heeft zoals Messi", zei Colombia-coach Jose Pekerman. "Hij maakte het verschil."

  Bekijk hier de magistrale vrije trap van Messi:

  Ook Brazilië en Chili zegevieren

  Brazilië lijkt niet meer af te stoppen in de WK-voorronde. Peru was het zesde slachtoffer op rij van de Brazilianen. Gabriel Jesus opende de score en schotelde Renato Augusto even later de 2-0-eindstand voor.

  Brazilië blijft zo op kop in de tussenstand met vier punten voorsprong op Uruguay, dat het hoofd moest buigen voor Chili. Edinson Cavani tekende nochtans voor de openingstreffer, maar Vargas en Sanchez trokken Chili over de streep. 

  Speeldag 12
  Peru Brazilië 0-2 
  Argentinië Colombia 3-0 
  Chili Uruguay 3-1 
  Ecuador Venezuela 3-0 
  BoliviaParaguay 1-0 
  Stand in de WK-voorronde (AMSUD)
    +/- Ptn 
  1. Brazilië 12 19 27 
  2. Uruguay 12 13 23 
  3. Ecuador 12 20 
  4. Chili 12 20 
  5. Argentinië 12 19 
  6. Colombia 12 18 
  7. Paraguay 12 -6 15 
  8. Peru 12 -2 14 
  9. Bolivia 12 -21 
  10. Venezuela 12 -15