• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Titelfavoriet Golden State krijgt meteen pak rammel, James en co krijgen hun ring

  De Golden State Warriors gingen thuis zwaar onderuit.

  In de VS is het NBA-seizoen vannacht van start gegaan. Titelfavoriet Golden State incasseerde in eigen huis een pandoering van San Antonio. In Cleveland mochten LeBron James en zijn maats de kampioenschapsring over hun vinger schuiven. De titelverdediger was tegen de New York Knicks wel op de afspraak. De Cavaliers behaalden een ruime zege.

  Uitgekookt San Antonio maakt Golden State belachelijk

  De Golden State Warriors wonnen vorig seizoen een recordaantal wedstrijden, maar kwamen tegen Cleveland net tekort om hun titel te verlengen. De Warriors lieten in het tussenseizoen dan ook niks aan het toeval over: met Kevin Durant strikte het team een absolute topper.

  Met naast Durant ook nog Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green in de gelederen zijn de Warriors de torenhoge favoriet voor de titel. Maar dat er in Golden State nog veel werk aan de winkel is, werd op de openingsspeeldag meteen pijnlijk duidelijk.

  Ondanks 27 punten van Durant (foto) en 26 punten van Curry gingen de Warriors in eigen huis met de billen bloot tegen een geslepen San Antonio. Onder impuls van een ijzersterke tandem Leonard-Aldrigde wonnen de Spurs met 100-129.

  Ook Jonathon Simmons blonk uit aan beide kanten van het terrein:

  LeBron James en de Cavs krijgen hun ring en winnen simpel

  Kampioen Cleveland moest op de eerste speeldag aan de bak tegen de ambitieuze New York Knicks. Voor de wedstrijd werd de kampioenschapsvlag in de nok van de arena gehesen en ontvingen de spelers hun ring als NBA-kampioen.

  Na de ceremonie maakte Cleveland korte metten met de Knicks, die met een 117-88-nederlaag weer op het vliegtuig stapten. LeBron James was meteen goed voor een triple-double: 19 punten, 11 rebounds en 14 assists. Kyrie Irving deed zijn duit in het zakje met 29 punten.

  Bekijk de hoogtepunten van LeBron James zijn wedstrijd:

  Enkele foto's van de titelceremonie: