• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Waaieralarm! Zo verliep het WK in Qatar

  Toen Tom Boonen nog zicht had op de wereldtitel

  Genoot u zondagnamiddag van een deugddoende herfstwandeling? Dan heeft u de cruciale fases in de koers waarschijnlijk gemist. Wij maakten een overzicht voor u.

  Belgen trekken waaiers

  Een groepje van 7 mag er van het peloton alleen op uittrekken in de woestijn. Ze krijgen een maximale voorgift van 11 minuten.

  Het peloton kijkt de kat uit de boom tot op het keerpunt diep in de woestijn. Op 170 kilometer van de finish draaien de Belgen het gashendeltje open en ze trekken alles in waaiers.

  Een selecte groep met zes Belgen scheurt zich af. Het duurt niet lang voor de kopgroep gepakt wordt. Is dit de goede vlucht?

  Video player inladen ...

  Opdraaien op 'The Pearl' met 26 renners

  "Als de kopgroep 1 minuut en 10 seconden heeft bij het opdraaien van de plaatselijke ronden, is dat genoeg om weg te blijven", had Wilfried Peeters vooraf gezegd. 

  Zijn voorspelling blijkt te kloppen. De 26 koplopers diepen hun voorsprong mondjesmaat uit. Er komt niemand meer terug.

  Bij die kopgroep zitten 6 Belgen: Naesen, Keukeleire, Boonen, Van Avermaet en Roelandts. Maar ook: Sagan, Kristoff, Terpstra en Cavendish.

  Frustratie bij Degenkolb in de achtergrond

  Puik werk van oa. Iljo Keisse en Jens Debusschere in de achtergrond. Ze zijn de luis in de pels bij de achtervolgende groep waardoor het niet lukt om tijd terug te pakken.

  Tot grote frustratie van John Degenkolb. Hij spuit zijn bidon leeg in het gezicht van Jens Debusschere.

  Video player inladen ...

  Laatste ronde: Tom Leezer met een uitval

  Groepje per groepje wordt uit de race genomen. Op 20 km van het einde blijven er maar twee meer over.

  De kopgroep blijft doorknallen waardoor een potentiële aanval in de kiem gesmoord wordt. Op 5 km van het einde probeert Terpstra, maar zijn poging wordt meteen gecounterd.

  Tom Leezer is de enige die vrijheid krijgt. Hij gaat met 200 meter voorsprong de laatste kilometer in. Is hij solo op weg naar de wereldtitel?

  Video player inladen ...

  Sagan maakt het af in de sprint

  Neen. De Nederlander wordt gegrepen op 500 meter van de finish. Het is nu ieder voor zich in de sprint. 

  Tom Boonen wringt zich los en heeft zicht op de wereldtitel, maar het is Peter Sagan die erop en erover gaat. Tom Boonen wordt derde, Mark Cavendish tweede.

  Video player inladen ...