• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'hoore na 10e plaats: "Ik kan enkel maar mezelf iets verwijten"

  D'hoore was teleurgesteld na afloop van de titelrace.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  D'hoore was teleurgesteld na afloop van de titelrace.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische kopvrouw Jolien D'hoore heeft het wat laten afweten in de bakoven van Qatar. "Met zo'n aankomst had ik graag de perfecte sprint kunnen rijden", reageerde Jolien D'hoore, die vrede moest nemen met de 10e plaats.

  Voor de wegrit droomde Jolien D'hoore luidop van eremetaal, maar het draaide uiteindelijk anders uit voor de olympische medaillewinnares.

  "Ik heb te veel krachten verspild in de aanloop naar de sprint", reageerde D'hoore na haar tiende plaats. "Het was heel moeilijk om positie te houden."

  "Twee kilometer voor het einde zat ik veel te ver. Ik moest opschuiven in de wind en dan raakte ik nog maar in 10e positie. Met zo'n aankomst had ik graag de perfecte sprint kunnen rijden, in het wiel van Wild."

  Maar D'hoore zoekt niet naar excuses. "Ik kan enkel maar mezelf iets verwijten, want als ploeg hebben we heel sterk gereden. Jammer dat ik het liet afweten."

  En hoe was nu om te fietsen bij die veelbesproken hitte? "Ik heb er alvast geen last van gehad", zegt D'hoore. "Als de mannen morgen genoeg drinken en ijszakjes onder hun shirt dragen, zullen ze ook geen problemen hebben met de warmte."

  Kopecky: "Kunnen Jolien niets verwijten"

  Lotte Kopecky probeerde D'hoore in een goede uitgangspositie te krijgen voor de sprint. "Maar ik voelde al snel naast de Nederlanders dat ik Jolien niet uit de wind kon houden", reageert ze. "Dus ik heb gezegd dat ze het alleen moest doen en ik kon alleen maar hopen dat ze het juiste wiel te pakken kreeg."

  "Misschien heeft die Deense haar wedstrijd volledig afgestemd op Kirsten Wild, terwijl Jolien met meerdere rensters rekening moest houden. Het is altijd een beetje gokken. Ze heeft alles gedaan wat ze moest doen en we kunnen haar niets verwijten."