• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Als Bob Dylan Nobelprijs wint, dan kan Boonen WK winnen"

  Karl Vannieuwkerke en Eddy Planckaert zorgden voor een komische noot.

  In Extra Time Koers werd het WK wielrennen in Qatar vanuit alle ooghoeken belicht, waarbij oud-renner Eddy Planckaert vaak voor de humoristische noot zorgde. Bekijk nog eens de opvallende momenten.

  Planckaert: "In Qatar zou Paul Herygers weer beginnen te trainen"

  "Voor wie organiseren ze het WK eigenlijk in Qatar?", vroeg Eddy Planckaert zich af. "Vijftien mensen en een kamelenkop staan er langs het parcours. Een cyclocross moeten ze daar organiseren. Dan zal Paul Herygers wel weer beginnen te trainen." Ex-wereldkampioen Herygers was top in het zand.

  Video player inladen ...

  Planckaert: "Geboorteplanning? Ik was een domme coureur"

  Sep Vanmarcke reisde niet mee naar Qatar door de geboorte van zijn dochter. "Ik was eigenlijk een domme coureur", reageerde Planckaert. "Ik had beter mijn kinderen gemaakt zodat mijn vrouw moest bevallen tijdens de Tour, dan had ik nooit naar de Ronde van Frankrijk hoeven te gaan." 

  Planckaert vulde nog aan met de anekdote hoe zijn zoon Francesco tijdens de Tour werd verwekt.

  Video player inladen ...

  Vannieuwkerke: "Als Bob Dylan Nobelprijs wint, kan Boonen WK winnen"

  Karl Vannieuwkerke gelooft nog in de kansen van Tom Boonen. Laat Bob Dylan, Nobelprijswinnaar voor de Literatuur, een inspiratie zijn. "Als Bob Dylan een Nobelprijs wint, kan Tom Boonen het WK winnen."

  Video player inladen ...

  Planckaert: "Camelbak? In onze tijd was het de Kemmelberg"

  Tijdens de tijdrit in Qatar maakte onder meer Tony Martin gebruik van een Camelbak om zijn lichaam voldoende te hydrateren. Of de renners er zondag ook mee aan de start zullen verschijnen? Daar ligt Eddy Planckaert niet wakker van. "Een Camelbak? In onze tijd was het meer de Kemmelberg", grapte hij.

  Video player inladen ...

  De memorabele WK-momenten van Planckaert, Vanmarcke, Vannieuwkerke en Janssen

  Als uitsmijter mochten de tafelgasten nog eens grasduinen in het WK-archief. Wat was hun favoriete WK-moment? Bekijk hier nog eens hun selectie: van de overwinning van Museeuw in 1996 tot de "vechtpartij" van De Wolf in Japan in 1991.

  Video player inladen ...