• home
 • video
 • pas verschenen

  Oh Hye-ri schenkt Zuid-Korea tweede taekwondogoud

  Voor Oh Hye-ri is het de eerste olympische titel.

  In het taekwondo bij de vrouwen heeft de Zuid-Koreaanse Oh Hye-ri de klasse tot 67 kilogram gewonnen. Met nog twee taekwondofinales te gaan staat de teller van Zuid-Korea voorlopig op twee gouden stuks.

  Oh Hye-ri is de wereldkampioene in de klasse tot 73kg. Ze nam in Rio deel aan de klasse tot 67kg en ook daarin is ze nu de beste.

  In een hoogstaande finale klopte ze de Française Haby Niaré, de nummer één van de wereld. Oh Hye-ri kon niet tot scoren komen in de eerste ronde, maar pakte daarna uit met enkel rake trappen op het hoofd. 

  Ze haalde het uiteindelijk met 13-12 en schenkt Zuid-Korea, waar de gevechtssport is ontstaan, zo een tweede taekwondogoud op deze Olympische Spelen. Eerder was haar landgenote Kim So-hui de beste in de klasse tot 49kg.

  Het podium:

  1. Oh Hye-ri (ZKo)
  2. Haby Niaré (Fra)
  3. Ruth Gbagbi (Ivo) en Nur Tatar (Tur)