• home
 • video
 • pas verschenen

  Dosho bezorgt Japan nieuw worstelsucces

  Dosho bezorgt Japan al het 3e worstelgoud in Rio.

  Japan heeft met Sara Dosho opnieuw worstelgoud veroverd. De 21-jarige Dosho behaalde in de finale op de valreep de overwinning tegen Natalia Vorobieva. De 25-jarige Russische is wereldkampioene in de categorie tot 69 kilogram en was de topfavoriete voor de eindzege maar moet dus genoegen nemen met het zilver.

  Natalia Vorobieva leek tot in de slotseconden op weg naar de gouden medaille. Ze stond 2-0 voor toen het noodlot toesloeg en haar tegenstandster Sara Dosho alsnog langszij kwam met een geslaagde worp.

  De jury besliste daarop om de 21-jarige Japanse op punten de olympische titel toe te kennen. Voor Dosho is het de eerste olympische titel uit haar nog jonge carrière. Vorig jaar veroverde ze nog het brons op het wereldkampioenschap in Las Vegas waar...Vorobieva het goud wegkaapte.

  Japan is goed op dreef in de worstelcompetities. Het haalde in Rio nu al drie gouden medailles binnen in het worstelen. Eerder wonnen ook worstelkampioene Kaori Ucho en Eri Tosaka al goud in respectievelijk de categorieën tot 58 en 48 kilogram.

  Het podium:

  1. Sara Dosho (Jap)
  2. Natalia Vorbieva (Rus)
  3. Elmira Syzdykova (Kaz)
  3. Anna Jenny Fransson (Zwe)

  Tweet: