• home
 • video
 • pas verschenen

  Taekwondoka Ketbi verliest in de eerste ronde en is uitgeschakeld

  Ketbi verloor met duidelijke cijfers.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Ketbi verloor met duidelijke cijfers.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Si Mohamed Ketbi heeft in de eerste ronde een zware nederlaag geleden. Onze landgenoot, de vicewereldkampioen, verloor met zware 1-8-cijfers van Safwan Khalil, de vierde van de Spelen in Londen. Ketbi mocht nog even hopen op een plaats in de herkansingen, maar door de nederlaag van Khalil in de kwartfinale, moet ook Ketbi zijn koffers pakken.

  Ketbi en Khalil hielden elkaar in evenwicht in de eerste ronde. Geen van beide taekwondoka's slaagde erin een punt te scoren in de eerste twee minuten van de kamp.

  In het begin van de tweede ronde opende de Australiër de score met een trap tegen het hoofd: 0-3. Daarna focuste Khalil zich op het afhouden van Ketbi. In de slotfase van de tweede ronde haalde onze landgenoot stevig uit met een vuistslag tegen de kaak van zijn tegenstander. Die ging tegen de mat en zag even sterretjes, Ketbi hield er een waarschuwing aan over.

  In de derde en laatste ronde speelde Ketbi alles of niets. Het leverde hem nog een punt op, maar Khalil kreeg op die manier ook kansen en diepte zijn voorsprong verder uit tot 1-8.

  Ketbi moest hopen dat Khalil de finale wist te bereiken. In dat geval zou onze landgenoot worden opgevist en kon hij in de herkansingen alsnog een gooi doen naar een bronzen medaille. Maar Khalil verloor in de kwartfinale en zo moet ook Ketbi zijn koffers pakken.

  Hij was nochtans met torenhoge ambities afgereisd naar Rio. "Ik ben hier niet om een figurantenrol te spelen, ik wil de mooiste medaille en dat is de gouden", zei de 18-jarige taekwondoka vooraf.

  Ontgoochelde Ketbi: "Ik ga geen excuses zoeken"

  Een zwaar ontgoochelde Ketbi stond na zijn kamp de pers te woord. "Mijn doel was niet de herkansingen, maar het goud", vertelde hij. "Ik ga geen excuses zoeken. Ik heb verloren en dat is mijn fout. Ik ben ontgoocheld."

  "In de tweede ronde heeft hij mijn armen vastgegrepen en uitgehaald naar mijn hoofd. Normaal gezien is dat een bestraffing voor hem, maar ik heb er 3 punten tegen gekregen."

  "Tegen Khalil moest ik van in het begin de bovenhand nemen, maar hij heeft de touwtjes in handen genomen en zo heeft hij mij geklopt. Hij heeft het slim gespeeld, hij verdient zijn overwinning."