• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland wint van Nigeria en speelt finale tegen gastland Brazilië

  Duitsland viert de goal van Klostermann.

  Duitsland is de winnaar van de tweede halve finale in het olympische voetbaltoernooi geworden. Het versloeg Nigeria na een zoutloze partij met twee doelpunten verschil en mag zich opmaken voor de finale tegen Brazilië, dat eerder op de dag Honduras van de mat veegde met 6-0.

  Scoren was voor beide ploegen tot nog toe geen probleem geweest. In de voorrondes haalde Duitsland tegen Fiji uit met tien doelpunten en ook Nigeria liet het net tegen Japan overvloedig trillen in een spectaculaire 5-4-overwinning.

  Vandaag was er heel wat minder te beleven op het voetbalveld. Nadat Lukas Klostermann de Duitsers al na zeven minuten op voorsprong had gebracht, begonnen de twee ploegen aan een winterslaap. Enkel Serge Gnabry kon zich voor Duitsland een aantal keer doorzetten op de linkerflank.

  De amper 21-jarige Gnabry geldt als een groot talent binnen het Duitse voetbal en mocht bij Arsenal in de Premier League al proeven van het hoogste niveau. Bij Nigeria konden grote ster John Obi Mikel van Chelsea en Imoh Ezekiel (ex-Anderlecht en Standard) niet veel klaar maken. Bij de rust stond het 1-0 in het voordeel van Duitsland.

  De tweede helft was zo mogelijk nog slaapverwekkender dan de eerste. Duitsland trok zich terug op de eigen speelhelft en Nigeria was niet in staat om enige vorm van druk te ontwikkelen. De wedstrijd leek af te steven op een krappe overwinning voor Duitsland, maar tien minuten voor het einde verdubbelde Nils Petersen de score nog op aangeven van Davie Selke.

  Zaterdag wacht in de finale gastland Brazilië, dat in zijn halve finale Honduras vernederde met 6-0. Als Duitsland een kans wil maken tegen Neymar en co zal het toch uit een ander vaatje moeten tappen.

  Nigeria won in 2008 nog de halve finale tegen België

  Voor Nigeria zijn de halve finales het eindstation geworden op dit olympisch voetbaltoernooi. Acht jaar geleden wonnen de Nigerianen nog zilver nadat ze op weg naar de finale de jonge Rode Duivels hadden uitgeschakeld. In de finale moesten ze toen het onderspit delven tegen het Argentinië van Lionel Messi.

  Bekijk hieronder nog eens de halve finale van 2008 tussen Nigeria en België: