• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijnse bond heeft ongeziene schuld van 30 miljoen euro

  Sportief was het al een paar keer net niet voor Argentinië.

  De Argentijnse voetbalfederatie heeft erkend een schuldenberg van 30 miljoen euro te torsen. Het is maar een van de vele problemen waarmee het Argentijnse voetbal op dit moment kampt. "Ook de clubs hebben samen ongeveer 66 miljoen euro schulden. We kennen de feiten, nu is het zaak een oplossing te vinden", zei de voorzitter van het crisiscomité.

  Dat het rommelt in het Argentijnse voetbal is geen geheim. De Wereldvoetbalbond FIFA moeide zich al. FIFA stelde een crisiscomité samen om te helpen orde op zaken te stellen en om voor 30 juni 2017 voorzittersverkiezingen te organiseren bij de Argentijnse voetbalfederatie. 

  Armando Pérez, de voorzitter van het crisiscomité, maakte bekend de Argentijnse bond met 30 miljoen euro schulden kampt.  "Ook de clubs hebben samen ongeveer 66 miljoen euro schulden. We kennen de feiten, nu is het zaak een oplossing te vinden."

  "De bond werd slecht geleid en er is veel geld verspild. We rekenen ook op het geld van de regering, die recent een financieringsprogramma voor de federatie heeft opgestart."

  De crisis in het Argentijnse voetbal gaat verder dan een financiële put. Terwijl de start van de competitie op 26 augustus op een helling lijkt te staan, staken ook de scheidsrechters, moet de bond de ontslagnemende bondscoach Martino nog acht maanden salaris uitbetalen en dreigen de grote clubs met de oprichting van een nieuwe competitie, los van de AFA.

  Daarnaast werd Argentinië ook nog eens roemloos uitgeschakeld in de groepsfase van het olympisch voetbaltoernooi en deed de commotie rond het al dan niet stoppen als international van Lionel Messi heel wat stof opwaaien.