• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Heb bondscoach gezegd dat ik liever niet naar het WK ga"

  Gilbert zou er voor het eerst in 13 jaar niet bij zijn op het WK.

  Het is bijna voor 100 procent zeker dat Philippe Gilbert in oktober niet deelneemt aan het WK wielrennen. "Op zo'n parcours zou ik geen belangrijke pion zijn voor de Belgische ploeg", zegt de oud-wereldkampioen in La Dernière Heure.

  Sinds 2003 zat Philippe Gilbert steevast in de Belgische selectie voor het WK. In Valkenburg 2012 beleefde hij er zijn hoogtepunt met de felbegeerde regenboogtrui als grote buit.

  Maar omdat het WK in Doha een kolfje naar de hand van de sprinters zal zijn, wil Gilbert liever niet afreizen naar Qatar.

  "Het staat voor 99,9 procent vast dat ik niet naar het WK zal gaan", zegt Gilbert in La Dernière Heure. "Op een (vlak) parcours als dat in Doha kan ik maar weinig ambities koesteren."

  "Ik denk dat ik geen belangrijke pion zou zijn in de Belgische ploeg. Ik wil altijd eerlijk zijn en heb mijn standpunt laten weten aan bondscoach Kevin De Weert."

  "Er zullen misschien andere Belgen beter zijn dan ik. En die zullen zich misschien ook gemakkelijker opofferen voor een kopman."

  "Als we de Tom Boonen van 2005 en 2006 in onze ploeg hadden, dan zou ik teruggekomen zijn op mijn beslissing. Want die Boonen kon de strijd aanbinden met de beste sprinters ter wereld. Bij een mogelijke wereldtitel wil je er altijd bij zijn."

  "Rio? Goud voor Greg was fantastisch, maar ontgoocheling overheerst"

  Gilbert richt nu zijn pijlen op de Vuelta, waar hij zijn tegenvallende Spelen wil doorspoelen. "Ik ben heel ontgoocheld teruggekeerd uit Rio", zegt Gilbert, die 42e eindigde in de wegrit.

  "De gouden medaille van Greg was natuurlijk fantastisch, waardoor ik al de rest op dat moment kon vergeten. Maar als ik nu mijn eigen prestatie en conditie in Rio analyseer, overheerst de ontgoocheling."

  VIDEO: Gilbert kroont zich tot wereldkampioen in Valkenburg

  Video player inladen...