• home
 • video
 • pas verschenen

  Fenerbahçe bereikt principeakkoord met Dick Advocaat

  Advocaat was in 2010 bondscoach van de Rode Duivels.

  De Nederlander Dick Advocaat wordt de trainer van Fenerbahçe. De Turkse vicekampioen meldt dat er een principeakkoord werd bereikt met de 68-jarige ex-bondscoach van de Rode Duivels. Advocaat zal morgen officieel worden voorgesteld als trainer van de club uit Istanboel.

  Advocaat stapte gisteren op als assistent-bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg omdat hij ergens anders aan de slag wilde gaan.

  De Nederlander was nog maar sinds mei assistent van Nederlands bondscoach Danny Blind. De leden van de technische staf van Oranje reageerden gisteren ontgoocheld op zijn vertrek.

  Advocaat begon zijn trainerscarrière in 1981 bij de Nederlandse amateurclub DSVP. Daarna had hij clubs als PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en Sunderland onder zijn hoede.

  Als bondscoach zwaaide hij de plak bij Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

  Opvolger van Vito Pereira

  Bij Fenerbahçe zal Advocaat samenwerken met zijn landgenoten Robin van Persie en Gregory van der Wiel. Hij volgt bij de Turkse vicekampioen Vitor Pereira op. De Portugees werd vorige week ontslagen na de uitschakeling in de Champions League-voorronde tegen Monaco.