• home
 • video
 • pas verschenen

  Wlodarczyk slingert hamer naar olympische titel en wereldrecord

  Voor Wlodarczyk is het al de derde verbetering van het wereldrecord.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De Poolse Anita Wlodarczyk heeft zich in stijl tot olympisch kampioene gekroond. De hamerslingeraarster verbeterde haar eigen wereldrecord tot 82,29 meter.

  Wlodarczyk, die vorig jaar als eerste vrouw de magische grens van 80 meter sloopte, startte als torenhoge favoriete in de finale van het hamerslingeren. Die favorietenrol maakte de 31-jarige Poolse volledig waar. Haar werptuig landde na liefst 82,29 meter, ruim een meter verder dan haar vorige wereldrecord (81,08 meter) dat ze een jaar geleden op de tabellen zette.

  Wlodarczyk haalde het voor de olympische titel met een ruime marge van de Chinese Zhang Wenxiu (76,75 meter). De Britse Sophie Hitchon (74,54 meter) mocht met een nationaal record als derde op het podium.