• home
 • video
 • pas verschenen

  Belofte maakt schuld, Lineker presenteert in onderbroek

  Lineker in een Leicester-boxershort.

  Ex-voetballer Gary Lineker is een man van zijn woord. Hij kwam zijn belofte na om na de titel van Leicester Match of the Day op de BBC in zijn onderbroek te presenteren.

  Zelden werd zo hard uitgekeken naar de eerste seizoensaflevering van Match of the Day. Er werd namelijk iets verwacht van presentator, ex-voetballer en cultlegende voor de fans, Gary Lineker.

  "Als Leicester kampioen wordt, presenteer ik de eerste MOTD van het nieuwe seizoen in mijn ondergoed", had Lineker in december als "grapje" op Twitter gezet.

  Maar wat niemand kon voorspellen, gebeurde toch: Leicester werd Engels kampioen. En na het fiat van de BBC was er geen weg terug meer voor Lineker, die afkomstig is uit Leicester. Hij speelde er ook van 1979 tot 1985.

  De 55-jarige Lineker koos voor een ruimzittende boxershort met het embleem van Leicester erop. Met enkel nog een microfoontje leek hij toch wat zenuwachtiger dan anders.

  Ook zijn studiogasten Alan Shearer en Ian Wright zagen hem liever niet in zijn stoel schuifelen. Gegiechel bleef ook niet uit.

  Tweets van Lineker over zijn opvallende optreden

  Bekijk hier hoe Lineker de show opent in zijn onderbroek: