• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische debutant Junghänel schiet zich naar goud

  Henri Junghänel pakt goud op zijn eerste Spelen.

  De Duitser Henri Junghänel heeft op zijn eerste Spelen de finale gewonnen van het liggend karabijnschieten. Ook de tweede, de Zuid-Koreaan Hyun en de derde, de Rus Grigoryan waren er vier jaar geleden niet bij in het liggend karabijn schieten. In Londen pakte Lionel Cox in de discipline zilver.

  Henri Junghänel mag je gerust een verrassing noemen. De olympische debutant won vorig jaar wel de European Games in Baku, maar kon zich maar nipt als achtste en laatste plaatsen voor de finale.

  In de kwalificatie maakte Sergey Kamenskiy indruk met een olympisch record van 629 punten. In de finale kwam de Rus niet aan z'n niveau en hij eindigde vierde.

  Een andere Rus, Kirill Grigoryan, schoot zich wel op het podium op zijn eerste Spelen. Hij pakte brons net achter de Zuid-Koreaan Kim Jong-Hyun, die in Londen ook zilver pakte, maar dan op het karabijn schieten vanuit verschillende houdingen.

  Henri Junghänel, niet onder de indruk van zijn eerste Olympische Spelen, haalde in tegenstelling tot in de kwalificaties als enige wel zijn beste niveau in de finale en pakte goud.