• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi blijft dan toch Argentijns international

  Messi blijft dan toch international.

  Lionel Messi heeft een bocht van 180 graden gemaakt. Een goeie maand na zijn afscheid als international komt hij al op die beslissing terug.

  Na de verloren finale in de Copa America had Messi in volle desillusie besloten om zijn nationale ploeg vaarwel te zeggen. Hij vond na een derde verloren finale op rij dat hij zijn ploeg niet naar succes kon leiden.

  Na zijn onverwachte beslissing regende het steunbetuigingen. En nadat tal van mensen op de wereldvoetballer van Barcelona ingepraat hadden, heeft hij zijn pensioen als international ingetrokken.

  "Die avond van de Copa America-finale ging er veel door mijn hoofd en het was me echt menens om te stoppen. Maar mijn liefde voor mijn land en voor mijn truitje is te sterk", verklaart de 29-jarige Messi.

  Messi was in juni ook verontwaardigd door de problemen binnen de Argentijnse bond. Die ligt onder vuur na beschuldigingen van wanbeheer en corruptie. "Ik wil ook liever het Argentijnse voetbal van binnenin helpen en niet als een buitenstaander kritiek geven."