• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese mannen domineren 20 kilometer snelwandelen

  Zhen Wang wint het eerste goud in het snelwandelen.

  De eerste snelwandelwedstrijd is ten prooi gevallen van de Chinezen. Zhen Wang en Zelin Cai bezorgden hun land de gouden en zilveren medaille op de twintig kilometer.

  Het Chinese duo kon zich aanvankelijk verstoppen in de buik van het peloton, maar naarmate de wedstrijd vorderde, schoof het tweetal gestaag op. Toen de Brit Tom Bosworth, eerst met een Keniaan en later met een Japanner, enkele seconden voorsprong nam, moesten de Chinezen in de tegenaanval.

  Zelin Cai ging erop en erover, maar werd op zijn beurt ook nog teruggehaald. Toen zag zijn landgenoot Zhen Wang zijn kans gekomen en koos hij het ruime sop. De bronzen medaille van Londen hield zijn inspanning vol en mag nu op het hoogste schavotje staan. Achter Wang snelwandelde Zelin Cai alsnog naar zilver.

  uitslag 20km snelwandelen mannen
  1Zhen Wang (Chn)1:19:14
  2 Zelin Cai (Chn)1:19:26
  3Dane Bird-Smith (Aus) 1:19:37 
  4Caio Bonfim (Bra)1:19:42 
  5Christopher Linke (Dui) 1:20:00 
  6Tom Bosworth (GBr) 1:20:13 
  7Daisuke Matsunaga (Jap) 1:20:22 
  8Matteo Giupponi (Ita)1:20:27