• home
 • video
 • pas verschenen

  Boudeweel: "Red Lions behoren nu tot de topfavorieten"

  De Red Lions zijn voorlopig bezig aan een foutloos parcours.

  De Belgische hockeyploeg is op de Spelen bezig aan een vlekkeloos parcours. Mogen we hopen op een medaille? "Hun slogan is niet voor niets: "push to the podium". Als het niet lukt, zal de ontgoocheling enorm groot zijn bij de Lions."

  België greep gisteren de macht in groep A door Spanje te kloppen met 3-1. "De Red Lions zijn een heel mooi verhaal aan het schrijven", vertelt Sporza-commentator Tom Boudeweel. "De voorbereiding verliep nochtans met horten en stoten, maar nu pakken ze 12 op 12. België is nog nooit begonnen met vier overwinningen op rij."

  "Vooral de manier waarop is hoopgevend. Ze spelen dominant en zijn efficiënt. Ze scoorden al 20 keer en kregen nog maar twee goals tegen. Gisteren speelden ze wel hun minste helft van het toernooi. Voor de rust legden de Belgen al de beperkingen van Spanje bloot, maar na de rust konden de Spanjaarden wel scoren en moest Vanasch toch wel wat reddingen verrichten."

  "Ze zijn zeker van groepswinst, maar het toernooi begint nu eigenlijk pas. We kennen de hoofdrolspelers van het verhaal en nu wordt het spannend. Vanaf de kwartfinales is het een ander toernooi met rechtstreekse uitschakeling. Ik ben benieuwd hoe ze met die druk om zullen gaan."

  "Een medaille? Na de eerste vier matchen behoort België plots tot de topfavorieten. Goud, zilver of brons zou opnieuw een stap voorwaarts zijn. In Peking werd België 9e, in Londen 5e. Als de ploeg het nu beter doet, is dat een medaille. De slogan is niet voor niets "push to the podium". Als dat niet lukt zou de ontgoocheling enorm groot zijn want deze groep is heel ambitieus."

  "We weten nog niet tegen wie de Belgen moeten spelen in de kwartfinales, maar Duitsland en Nederland kunnen ze zeker niet treffen en dat is toch een opluchting. De tegenstander wordt dus India, Argentinië of Ierland en die zouden geen bedreiging mogen vormen. In de halve finales wordt het dan erop of eronder."