• home
 • video
 • pas verschenen

  Zware concurrentie voor Jonathan en Kevin Borlée in reeksen

  Kevin Borlée sukkelt nog altijd met zijn achillespees.

  Jonathan en Kevin Borlée kennen hun tegenstanders in de reeksen van de 400 meter. De tweelingbroers krijgen allebei af te rekenen met zware concurrentie.

  De reeksen van de 400 meter worden in de nacht van vrijdag op zaterdag (Belgische tijd) gelopen. De Borlées staan beiden voor een moeilijke opdracht. Enkel de eerste drie atleten in elke reeks en de drie atleten met de snelste verliezende tijden over de zeven reeksen mogen zich opmaken voor de halve finales.

  Kevin Borlée (45"17), die er een moeilijke voorbereiding heeft opzitten, komt aan de start van de eerste reeks. Door een ontsteking aan de achillespees kruipt hij met veel twijfels in de startblokken. Die twijfels zal hij volledig moeten vergeten wil hij zich plaatsen voor de halve finales. Met de Trinidadiaan Machel Cedenio (44"34), de Amerikaan Gil Roberts (44"67) en de Jamaicaan Fitzroy Dunkley (45"06) kijkt hij drie mannen in de ogen die dit seizoen al sneller waren. Kevin Borlée vertrekt vanuit baan 3.

  Voor Jonathan Borlée (45"34) wordt de opdracht zo mogelijk nog zwaarder. In reeks 3 wachten verschillende kleppers met op kop de Zuid-Afrikaanse wereldkampioen Wayde van Niekerk (44"11). Ook de Jamaicaan Javon Francis (44"77), de Keniaan Alphas Kishoyian (44"96) en de Bahamaan Alonzo Russell (45"25) lieten dit seizoen al een snellere tijd noteren dan Jonathan Borlée. Onze landgenoot loopt in de gunstige baan 6.