• home
 • video
 • pas verschenen

  Villarreal wisselt coach Marcelino voor Escriba

  Marcelino tijdens de halve finale van de Europa League tegen Liverpool.

  Marcelino Garcia Toral is niet langer de coach van Villarreal. De 50-jarige Spanjaard loodste Villarreal in 2014 terug naar de Primera Division en haalde vorig jaar nog de halve finales van de Europa League. Maar de Spaanse club zette hem toch op straat voor Fran Escriba.

  Op 17 augustus ontvangt Villarreal Monaco in de laatste voorronde van de Champions League. Tegen dan moet er een opvolger zijn voor de zopas ontslagen Villarreal-coach Marcelino.

  Villarreal degradeerde in 2012 naar de Spaanse tweede klasse, maar onder leiding van Marcelino keerde Villarreal terug op het hoogste niveau. De Spanjaard leidde de club dit jaar naar een vierde plaats in de Primera Division en bereikte de halve finales van de Europa League.

  Toch worden zijn goede prestaties niet beloond. Volgens de Spaanse krant Marca zou Marcelino in de clinch liggen met het bestuur van Villarreal.

  Fran Escriba, de opvolger van Marcelino, was sinds 2015 aan de slag bij Getafe. Maar door de tegenvallende resultaten moest hij het schip daar in april verlaten.