• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Cahill gaat bij Melbourne City in eigen land aan de slag

  Tim Cahill keert na 20 jaar terug naar Australië.

  Melbourne City wordt de komende drie jaar de nieuwe thuishaven van voetballer Tim Cahill. De 36-jarige Australiër gaat voor het eerst aan de slag in de hoogste voetbalklasse van zijn land. Cahill maakte vooral furore bij de Engelse club Everton, waar hij in 226 wedstrijden 56 keer tot scoren kwam.

  Tim Cahill had in februari nog voor zes maanden zijn lot verbonden aan Hangzhou Greentown in China, maar kiest nu met Melbourne City voor een einde van zijn carrière in eigen land.

  De Australiër ging een overeenkomst aan met Melbourne City voor drie jaar. De 36-jarige aanvaller gaat de eerste twee jaar nog voetballen voor de club, maar wordt daarna toegevoegd aan de trainersstaf.

  Cahill, die vooral uitblonk bij Everton in de Premier League, speelde in totaal ook 87 wedstrijden voor de Australische nationale ploeg. Hij was de eerste Australiër die kon scoren op een WK. Met 42 goals is hij ook nog altijd de topschutter aller tijden van het nationale team. In 2014 verbaasde hij de wereld met een wondermooie volley tegen Nederland op het WK in Brazilië.

  Cahill kijkt ernaar uit om terug in eigen land te spelen:

  Bekijk hier nog eens de volley van Cahill tegen Nederland op het WK 2014: