• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland domineert dubbel-vier bij de mannen en de vrouwen

  De Duitsers verlengen hun titel.

  0 / 0

  De Duitsers verlengen hun titel.

  In het roeien zijn de eerste medailles uitgereikt. Duitsland ging zowel bij de mannen als bij de vrouwen met het goud aan de haal in de dubbel-vier. De Duitse mannen verlengen bovendien hun olympische titel.

  Gisteren viel de roeicompetitie nog in het water door het slechte weer, maar vandaag konden de eerste finales dan toch afgewerkt worden. Bij de mannen dubbel-vier vertrokken de Duitsers als een pijl uit een boog. Ze leidden van start tot finish en bereikten de streep na 6'6"81.

  Daarmee waren ze ruim een seconde sneller dan de Australiërs, die in de tweede helft nog sterk kwamen opzetten. Estland legde beslag op de derde plaats.

  Bij de vrouwen ging Polen het sterkst van start, maar in de slotfase zagen zij de Duitsers en Nederlanders nog voorbij klieven. Duitsland veroverde het goud met een tijd van 6'49"39. Oekraïne, in Londen nog goed voor goud, moest genoegen nemen met de vierde stek.

  De podiums:

  Mannen:

  1. Duitsland - 6'6"81
  2. Australië - 6'07"96
  3. Estland - 6'10"65

  Vrouwen:

  1. Duitsland - in 6'49"39
  2. Nederland - 6'50"33
  3. Polen - 6'50"86

  Bekijk hieronder de finales bij de mannen en de vrouwen: