• home
 • video
 • pas verschenen

  Katinka Hosszu pakt haar derde goud in olympisch record

  Drie gouden plakken al voor Katinka Hosszu.

  Katinka Hosszu heeft de 200 meter wisselslag gewonnen. Het is al haar derde titel in Rio. Met 2'06"56 zwom ze ook het olympische record van de tabellen. De Britse Siobhan-Marie O'Connor was een dichte tweede, Madeline Dirado uit de VS tikte als derde aan.

  Katie Ledecky of Katinka Hosszu? De vraag "wie wordt de koningin van het zwembad in Rio?" blijft spannend. Eerder vanavond pakte Ledecky haar tweede goud na ook al een keertje zilver, amper een uurtje later pakte Hosszu haar derde goud.

  De Hongaarse maakte tijdens de 200 wissel het verschil in haar geliefde rugslag. O'Connor kwam nog wel opzetten in de laatste 50 meter, maar Hosszu won al bij al overtuigend haar derde finale deze Spelen.

  Katie Ledecky is nog de topfavoriete op de 800 meter, Hosszu zwemt nog de 200 meter rugslag. De strijd om het zwemkroontje is nog niet beslist.

  Het podium op de 200 meter wisselslag:

  1. Katinka Hosszu (Hon) - 2'06"58
  2. Siobhan-Marie O'Connor (GBr) - 2'06"88
  3. Madeline Dirado (Vs) - 2'08"79

  De finale: