• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Figo tot Pogba, recordtransfers sinds 2000

  Recordtransfers, van Figo tot Pogba.

  Paul Pogba is met 105 miljoen euro de duurste transfer in de voetbalgeschiedenis geworden. Manchester United haalde de Fransman voor een recordbedrag weg bij Juventus. Sinds 2000 werd het transferrecord al vier keer scherper gesteld, trouwens telkens door Real.

  2000: 62 miljoen euro voor Luis Figo

  De Portugees Luis Figo stapte in 2000 over van Barcelona naar Real Madrid. Barcelona liet zijn rivaal 62 miljoen euro ophoesten.

  2001: 75 miljoen voor Zinédine Zidane

  Een jaar na Figo werkte Real gestaag voort aan zijn elftal vol "Galacticos". Juventus zag zijn bankrekening gespijsd worden met 75 miljoen euro door de verkoop van de Franse klasbak Zinédine Zidane. Hij bezorgde in zijn eerste seizoen Real meteen de Champions League-trofee.

  2009: 94 miljoen voor Cristiano Ronaldo

  Acht jaar na Zidane was het weer Real Madrid dat voor een transferrecord zorgde. De Portugees Cristiano Ronaldo verliet toen Manchester United om er een nog grote ster te worden dan hij al in Engeland was.

  2013: 100 miljoen voor Gareth Bale

  Voor Welshman Gareth Bale van Tottenham hoestte Real 100 miljoen euro op in 2013. Het transferbedrag werd trouwens een tijdlang geheim gehouden om de eer van zijn Real-ploegmaat Ronaldo niet te veel te krenken.

  2016: 105 miljoen voor Pogba

  Manchester United is de nieuwe"big spender". Coach Mourinho moet de club naar nieuwe successen leiden en met Paul Pogba wordt een ex-speler terug naar Manchester gehaald. Juventus kon zijn vedette niet houden, maar kreeg wel 105 miljoen euro (met nog extra bonussen) voor de Franse middenvelder.

  * De hoogte van sommige transfercijfers is voer voor discussie. De clubs communiceren niet altijd open over transferbedragen, commissielonen, etc.  Ook de wijzigende wisselkoersen tussen munteenheden speelt een rol.