• home
 • video
 • pas verschenen

  Katinka Hosszu verovert tweede gouden plak op 100 meter rugslag

  Wordt Katinka Hosszu de koningin van deze Spelen?

  De Hongaarse Hosszu lijkt zich nu al tot dé zwemster van de Spelen te katapulteren. Twee dagen na de 400 meter wisselslag schrijft ze ook de 100 meter rugslag op haar naam. In de tweede helft van de race stoomde ze door van de zesde naar de eerste stek.

  Olympische titels veroveren en records verpulveren, dat is tot dusver het parcours van de 27-jarige Katinka Hosszu in Rio de Janeiro.

  Twee dagen geleden zwom ze in een wereldrecord naar goud op de 400 meter wisselslag én vandaag verpulverde ze in de reeksen van de 200 meter wisselslag al het olympische record.

  Nog was de honger van de Honogaarse niet gestild. Op de sterk bezette 100 meter rugslag zag ze hoe de Australische Seebohm er als een speer vandoor ging, maar helemaal stilviel in de tweede 50 meter. Zelf zwom Hosszu aan het keerpunt slechts in zesde positie, maar dat was geen reden tot paniek.

  Met impressionante slagen zwom de Hongaarse richting haar tweede gouden medaille op deze Spelen, in een tijd van 58"48. De Amerikaanse Kathleen Baker strandde op 30 honderdste seconde, terwijl de Canadese Kylie Masse en de Chinese Fu Yuanhui het derde stekje mochten delen. En turbostarter Seebohm? Zij zakte nog helemaal terug naar de zevende plek.

  Al te uitbundig kon Hosszu nadien niet vieren, want nog geen uurtje later moest ze alweer het water in voor de halve finale van de 200 meter wisselslag. Met sprekend gemak plaatste ze zich ook op die afstand voor de finale.

  Bekijk hieronder de finale van de 100 meter rugslag:

  Uitslag 100 meter rugslag vrouwen
  1.Katinka Hosszu (Hon)58"45
  2.Kathleen Baker (VS)58"75
  3.Kylie Masse (Can)58"76
   Fu Yuanhui (Chi)58"76