• home
 • video
 • pas verschenen

  Russisch Paralympisch Comité: "Uitsluiting schendt de mensenrechten"

  De Russische paralympiërs mogen niet deelnemen in Rio.

  Het Russisch Paralympisch Comité is niet te spreken over de beslissing van zijn internationale tegenhanger om alle Russische atleten te weren. "De meerderheid van onze atleten is zuiver", zegt voorzitter Vladimir Loekin tijdens een persconferentie.

  Gisteren besliste het Internationaal Paralympisch Comité dat Rusland niet mag deelnemen aan de Paralympische Spelen volgende maand. Dat is een gevolg van het McLaren-rapport, dat stelde dat Rusland zou gesjoemeld hebben met dopingstalen.

  Op een persconferentie heeft het Russisch Paralympisch Comité gereageerd op die beslissing. Voorzitter Vladimir Loekin noemde de uitsluiting oneerlijk en zelfs een schending van de mensenrechten. "De meerderheid van onze atleten is zuiver", zei Loekin, die er nog aan toevoegde dat hij kan bewijzen dat zijn organisatie een strikt antidopingbeleid heeft gevoerd.

  De Paralympische Spelen staan op het programma van 7 tot 18 september.