• home
 • video
 • pas verschenen

  Japan wint overtuigend de landencompetitie in het turnen

  De Japanse turners bouwen een feestje.

  0 / 0
  De Japanse turners zijn na wereldkampioen nu ook olympisch kampioen bij de ploegen. Ze wonnen met een ruime voorsprong voor Rusland en China. De VS moest afhaken voor de medailles na een val van Danell leyva aan de rekstok.

  Tijdens de laatste twee Olympische Spelen, in Londen 2012 en Peking 2008, moest Japan telkens het hoofd buigen voor eeuwige rivaal China. Maar de wereldtitel van vorig jaar in het Schotse Glasgow sterkte het vertrouwen om net als in Athene in 2004 opnieuw goud te pakken.

  De grote ster bij de Japanners was Kohei Uchimura met onder andere een prachtige grondoefening. Hij was er op de vorige twee Spelen ook bij toen Japan zilver won. In Londen won Uchimura ook de allroundfinale.

  De Japanners maakten vooral het verschil in de grondoefening en aan de rekstok. Ze wonnen met een totale score van 274,094 punten. Rusland volgde met 271,456, China met 271,122.

  Groot-Brittannië viel met 269,752 naast het podium. De VS eindigde vijfde, voor Brazilië, Duitsland en Oekraïne.

  Amerikaan valt van de rekstok: