• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray draagt de Britse vlag in Rio: "Grootste eer voor een sporter"

  Andy Murray klopt een balletje op de tennisbaan in Rio.

  Andy Murray zal vrijdag in het legendarische Maracana-stadion de Britse vlag dragen op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. De 29-jarige tennisser werd verkozen boven boksster Nicola Adams en roeister Katherine Grainger.

  Andy Murray neemt in Rio voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen. Vier jaar geleden in Londen pakte hij het goud op het gras van Wimbledon. In het gemengd dubbel deed hij daar nog een zilveren medaille bovenop.

  "Ik ben heel trots dat ik verkozen ben tot vlaggendrager op de openingsceremonie. Je land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen is een geweldige ervaring. Maar om Groot-Brittannië voor te stellen aan de wereld als vlaggendrager, dat is echt een ongelooflijke eer. De grootste eer die er in de sport bestaat", zegt Murray.

  Op de Spelen in Londen was het nog baanwielrenner Chris Hoy (foto) die de Union Jack het stadion mocht binnendragen. Andy Murray wordt de eerste tennisser die de Britse vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie.