• home
 • video
 • pas verschenen

  Kreuziger trekt naar Orica: "In dienst van de jonge renners"

  Kreuziger (30) eindigde tiende in de voorbije Tour.

  Orica-BikeExchange heeft zijn klimmersbrigade versterkt met Roman Kreuziger, de tiende uit de voorbije Tour. "Ik wil de jonge talenten bij Orica op termijn aan de eindzege helpen in grote rondes", zegt de ranke Tsjech.

  Tinkoff trekt zich volgend jaar terug uit het wielerpeloton, waardoor de renners de voorbije weken druk onderhandelden met toekomstige werkgevers. 

  Eerder raakte al bekend dat Peter Sagan de overstap maakt naar Bora, samen met broer Juraj en Tinkoff-ploegmaten Bodnar, Baska en Kolar.

  Kreuziger kiest voor Orica-BikeExchange, dat dit jaar al scoorde in de grote rondes. Adam Yates (foto) eindigde knap vierde in de Tour en ging met de witte trui aan de haal. Johan Esteban Chaves klauterde dan weer naar de tweede plaats in de Giro.

  Voor Kreuziger was de keuze snel gemaakt. "Ik bewonder de ambities van het team en wil mezelf ten dienste stellen van de jonge renners die op termijn voor de eindzege zullen strijden in de grote rondes", licht de 30-jarige Tsjech zijn keuze toe.

  "Daarnaast kan ik in de rittenkoersen en enkele klassiekers zelf mijn kans gaan. Ik ben dus blij dat ik mijn plaats krijg in een van de meest beloftevolle teams uit het peloton."