• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vos: "Ik zie D'hoore een medaille pakken in Rio"

  Komt Jolien D'hoore straks met een medaille naar huis?

  Marianne Vos werd derde in La Course en verlegt nu haar focus naar de Spelen in Rio. Hoe schat ze haar eigen medaillekansen op de weg in? "Wij gaan voor goud." Is dat ook een realistisch doel voor Jolien D'hoore op de piste? "Ze heeft zeker medaillekansen."

  Marianne Vos was twee jaar geleden nog de primus in de eerste editie van La Course, vandaag moest ze vrede nemen met de derde plaats. "Ik reed voor de overwinning dus ik ben wel een beetje teleurgesteld, maar Hosking was gewoon te sterk", analyseerde de Nederlandse eerlijk haar wedstrijd.

  Nu denkt ze alleen maar aan haar volgende doel: de Olympische Spelen in Rio. "Volgende week vertrekken we met het team en op 7 augustus staat de wegrit dan op het programma. Wat mijn ambitie is? We gaan voor goud. Of dat haalbaar is, zullen we daar wel zien."

  "Maar ik vind dat we die ambitie moeten hebben. Het hele Nederlandse team is in goeie vorm. Het is een zwaar parcours waarop we zeker uit de voeten kunnen. Wie ook wint, het zal sowieso verdiend zijn."

  Hoe schat Vos de kansen van onze landgenote Jolien D'hoore in op de Spelen? "Het omnium is echt een moeilijke discipline. Ik heb het zelf geprobeerd en je moet scherp blijven en je voor elk onderdeel opnieuw opladen."

  "Jolien is een echte allrounder. Ze is rap en goed op de groepsonderdelen. Het niveau ligt heel dicht bij elkaar. Er hoeft in het omnium maar iets te gebeuren en je ligt eruit. Je kan nergens vanuit gaan, maar ik denk dat ze zeker medaillekansen heeft. En ze zal er ook voor gaan. Als alles goed gaat, zie ik haar met een medaille naar huis gaan."