• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ploegleider: "Mag niet meer mislopen voor Tim Wellens"

  Tim Wellens heeft een voorsprong van 4'05" op zijn naaste belager.

  Tim Wellens (Lotto Soudal) staat riant aan de leiding in een uitgeregende Ronde van Polen. Met enkel nog een afsluitende tijdrit voor de boeg vanmiddag, lijkt Wellens zeker van de eindzege. Ploegleider Marc Wauters kwam ook nog eens terug op de geneutraliseerde etappe van gisteren: "Modder en stenen spoelden over de weg."

  Dat de bergetappe van gisteren geneutraliseerd werd, is volgens Marc Wauters de enige juiste keuze: "Al twee dagen komt de regen met bakken uit de lucht. Gisteren regende het zo hard dat er modder en stenen over de weg spoelden. Als je in de afdaling met 70 à 80 kilometer per uur afkomt, is dat levensgevaarlijk."

  Vanmiddag kent de Ronde van Polen zijn ontknoping met een afsluitende tijdrit van 25 kilometer. Met een voorsprong van 4'05" op Davide Formolo, de tweede in het klassement, kan Wellens de eindzege al ruiken.

  "Dit mag inderdaad niet meer mislopen", aldus Wauters. "Wellens heeft een riante voorsprong en bovendien kan hij tijdrijden. Hij moet niet te veel risico's nemen en niet vallen. Dan staat de Ronde van Polen op zijn palmares. Bovendien hebben we de WorldTour-punten hard nodig."

  Na een ietwat mislukt debuut in de Tour de France vorig jaar, lijkt de parallelle optie in Polen een schot in de roos te worden voor Wellens. "Vorig jaar is de Ronde van Frankrijk hem niet bevallen. Nu focust hij op een andere WorldTour-wedstrijd. Die wint hij met glans, dus het blijkt een goede keuze te zijn", concludeert Wauters.