• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Stoffel Vandoorne spint met 300 km/u

  Stoffel Vandoorne staat geparkeerd op het circuit van Fuji.

  Stoffel Vandoorne heeft zijn poleposition niet kunnen verzilveren in de derde manche van de Super Formula in Japan. Het viel uit na een spin op het circuit van Fuji. "Niet leuk wanneer je remmen het begeven met 300 km/u", postte Vandoorne.

  Stoffel Vandoorne (Dandelion Racing) maakte dit weekend een eerste keer kennis met het circuit van Fuji. Een aangename kennismaking werd het niet.

  Bij de start werd de reservecoureur van McLaren meteen voorbijgesneld door de Braziliaan De Oliveira, die de race uiteindelijk won. Na een foutje moest Vandoorne ook Nakajima en Baguette voor zich dulden.

  Vandoorne beet zich vast in Baguette, maar na een spin was zijn race voorbij. Op het einde van de rechte lijn draaide hij om zijn as. "Niet leuk wanneer je remmen het begeven met 300 km/u", postte Vandoorne op de sociale media.

   

  Ook voor Bertrand Baguette (Nakajima Racing) eindigde de race vroegtijdig na technische problemen.