• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid neemt Belgische doelman mee op stage

  Alexandro Craninx heeft de dubbele nationaliteit Belgisch-Spaans.

  Real Madrid heeft onze landgenoot Alexandro Craninx als derde doelman meegenomen op voorbereidingstour door de VS en Canada. Craninx speelde vorig seizoen met de B-ploeg van Real Madrid in de Spaanse Segunda Division B, de derde klasse.

  Craninx, die een Belgische vader en Spaanse moeder heeft, werd door Real Madrid in 2011 weggeplukt bij derdeklasser Marbella. Hij kwam in Real Madrid Castilla, de B-ploeg van de Madrilenen, terecht en kreeg daar niemand minder dan Zinedine Zidane als hoofdcoach.

  Vorig seizoen mocht Craninx in de overbodige Champions League-wedstrijd tegen Malmö op de bank zitten. Nu krijgt hij door de blessure van eerste doelman Keylor Navas een nieuwe kans om indruk te maken bij het eerste elftal.

  Real neemt het in zijn voorbereidingstour in de VS en Canada op tegen PSG, Chelsea en Bayern München.

  Craninx heeft de dubbele nationaliteit maar speelde in het verleden al voor de nationale jeugdploegen van België.