• home
 • video
 • pas verschenen

  Venturini viert in Oostenrijk, Pasqualon pakt de leiderstrui

  De ex-veldrijder toonde zich de snelste in Oostenrijk.

  Clement Venturini heeft de tweede rit in lijn in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Cofidis-renner was in de sprint sneller dan Andrea Pasqualon, die wel de nieuwe leider is. Frederik Backaert was met een vierde plaats beste Belg.

  Op de derde dag in Oostenrijk stond er een relatief vlakke rit van meer dan 200 kilometer op het programma. Spek voor de bek van snelle jongens, maar traditioneel probeerden enkele renners toch weg te glippen.

  Een eerste aanvalspoging van drie renners werd nog in de kiem gesmoord, maar na 28 kilometer konden vier renners zich toch losrukken van het peloton. In het peloton leidde Bardiani, de ploeg van de Italiaanse leider Nicola Ruffoni, de dans. De vluchters werden makkelijk gecontroleerd en op 15 kilometer van de finish werden de laatste vluchters gegrepen.

  De finale draaide uit op een sprint, waarin Venturini zich de snelste toonde. Pasqualon werd tweede en neemt de leiderstrui over van zijn landgenoot Ruffoni. Sjoerd van Ginneken mocht ook mee op het dagpodium.

  De spurt: