• home
 • video
 • pas verschenen

  Coleman: "Ik Engeland-coach? Dat zal nooit gebeuren"

  Engeland zoekt een opvolger voor Roy Hodgson.

  In de zoektocht naar een nieuwe Engelse bondscoach valt ook de naam van Chris Coleman, die met Wales een droom beleeft op het EK. "Ik ben een geboren en getogen Welshman. Ik kan daarom alleen maar Wales dienen", wimpelt de 46-jarige resoluut de vragen af.

  Na het EK-debacle in de achtste finales tegen IJsland stapte Roy Hodgson op en moet de Engelse bond (FA) een nieuwe roerganger vinden. Gareth Southgate, de Engelse beloftecoach, en Arsène Wenger, de trainer van Arsenal, toonden al geen interesse.

  Coleman komt in dat rijtje. "Dat gaat echt nooit gebeuren. Het zal ook niet in mijn gedachten komen om een ander land te trainen", klinkt het ferm vanuit het trainingskamp in Dinard.

  Wales en Coleman verlengden in mei nog hun overeenkomst tot het WK van 2018. Sinds 2012 werkt hij als bondscoach. Voor Wales is het EK het eerste grote toernooi sinds het WK van 1958. Vrijdag wipten ze de Rode Duivels in de kwartfinale, woensdag spelen ze de halve finale tegen Portugal.

  Coleman was eerder aan de slag bij Fulham en Sociedad. Hij wil op een dag van de Champions League proeven, waardoor hij eerder weer op het buitenland mikt. "Ik denk dat dat mijn beste kans is om Champions League mee te maken. In de Premier League spreek je op dat vlak over de absolute topploegen en ik denk niet dat mijn naam daar zal vallen."