• home
 • video
 • pas verschenen

  FOTO: Honderden fans doorstaan regen en koude om Messi te overtuigen

  Jong en oud kwamen samen in Buenos Aires om Messi te vragen te blijven.

  Enkele honderden fans van Messi zijn gisteravond samengekomen aan de bekende obelisk in Buenos Aires om de Argentijnse vedette te overtuigen om international te blijven. Op de sociale media was opgeroepen tot de optocht, door de regen kwamen de verwachte duizenden niet opdagen.

  Na alweer een verloren finale met Argentinië, vorige week in de Copa America, liet Messi verstaan dat het Argentijnse voetbalelftal voor hem afgelopen was.

  Zijn beslissing veroorzaakte een schokgolf door het voetbalgekke land en verschillende prominenten - de president en levende legende Maradona voorop - spoorden de spelmaker van Barcelona aan om op zijn woorden terug te komen.

  Ook op de socialenetwerksites regende het steunbetuigingen en oproepen. Zelfs de reclameborden in de stad vroegen de vijfvoudige Wereldvoetballer van het Jaar om te blijven.

  Het weer zat wel niet mee voor de manifestatie van gisteravond. De koude en de regen brachten maar enkele honderden supporters op de been. "Messi is de beste speler in de geschiedenis, zowel in Argentinië als in de wereld. Ik denk niet dat we de komende duizend jaar nog iemand als hem zullen bewonderen", zei fan Hernan Sanchez.

  "Hij moet terugkeren", klonk het bij Juan Alberto Salas. "Voor mij is hij een god."

  Foto's van de manifestatie:

  Video player inladen ...