• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ronaldo en Bale zullen hun vriendschap opzij moeten zetten"

  Ronaldo en Bale bij Real.

  Wales staat woensdag tegenover Portugal in de eerste halve finale van het EK. De match staat uiteraard ook in het teken van het duel Bale-Ronaldo, de twee ploegmaats bij Real Madrid. "Neen: het is wij tegen hen", zegt de Welshe bondscoach Chris Coleman.

  Hoewel Coleman niet te veel woorden wil vuilmaken aan Ronaldo-Bale, kan hij niet om de broederstrijd heen.

  "Het zijn twee van de beste spelers ter wereld. Ze kennen elkaar heel goed. Maar beide ploegen zullen hun vriendschap woensdag opzij moeten zetten, niet enkel Cristiano en Gareth."

  "Het is wij tegen hen. We zijn op onze hoede voor Ronaldo, maar wij hebben er ook zo eentje (Bale, red) rondlopen. Dat brengt de situatie in evenwicht."

  Coleman is ervan overtuigd dat niets zijn spelers van de wijs zal kunnen brengen, ook niet de eventuele topschutterstitel voor Bale, die medetopschutter is met drie doelpunten.

  "Ik denk niet dat hij daar mee bezig is. Het is natuurlijk menselijk dat het even door zijn hoofd zou spoken, maar hij zal vooral gefocust zijn op het winnen van de halve finale."

  "We zullen Bale geen ruimte geven"

  "Geschiedenis schrijven in het Europees kampioenschap, daar denken we al sinds het begin van het toernooi aan", klinkt het dan weer bij de Portugese Porto-middenvelder Danilo Pereira. "Sinds het begin van de groepsfase heeft de bondscoach ons ingeprent dat ons doel de titel moet zijn, gezien de sterkte van onze groep."

  De Portugezen zijn gewaarschuwd voor de snelheid van Bale, maar ze hebben al een plannetje klaar. Danilo: "We kennen Bale. We zullen hem geen ruimte geven, want hij is ontzettend snel. Het belangrijkste is dat we vooral ons eigen spel spelen. En de kritiek die we krijgen, geeft ons nieuwe moed omdat we weten dat die niet klopt. Als we echt zo slecht zouden spelen als wordt gezegd, dan zouden we niet in de halve finales staan."